tiistai 30. lokakuuta 2012

Hernekeitto

- neljälle
- valmistusaika noin 1,5 - 2 h

Ainekset:

- 2 l vettä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippurirouhetta
- 100g keittokinkkua
- 4 dl kuivattuja herneitä

Valmistusohjeet:

Laita herneet likoamaan huoneenlämpöön edellisenä iltana. Anna niiden liota yön yli.
Pilko sipuli ja kuutioi porkkana. Pane hernekattila hellalle ja anna kiehua. Kuori vaahto pinnalta. Lisää kasvikset ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä tunnista puoleentoista tuntia, kunnesherneet ovat täysin kypsiä. Suikaloi keittokinkku ja lisää se keittoon. Kiehauta keitto vielä kerran.

Vinkki: Jos väsyttää, osta kaupasta iso tölkki valmishernekeittoa ja lämmitä kattilalla. Niinkin voi arjessa toisinaan tehdä ihan hyvällä omallatunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti