perjantai 19. lokakuuta 2012

Porsaan ulkofilee ja valkosipuliperunat

- kuudelle
- valmistusaika noin 1,5 - 2 h

Ainekset, porsaan ulkofilee:

-  1 kg porsaan ulkofilee
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3 tl hunajaa
- 3 tl HP-maustekastiketta
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet:

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Poista fileestä rasva ja tee lihan pintaan muutamia viiltoja. Sekoita öljystä, hunajasta, HP-kastikkeesta, suolasta ja pippurista maustetahna, ja hiero tahna lihan pintaan. Aseta liha paistopussiin ja työnnä paistomittari fileen keskelle. Kypsennä 175 asteisessa uunissa, kunnes fileen sisälömpötila on 75-80 astetta.

Ainekset, valkosipuliperunat:

- 400 g pussi valkosipuliperuna-aines
- 2 dl ruokakermaa
- 1 tl suolaa
- öljyä tai margariinia voiteluun

Valmistusohjeet:

Kaada valkosipuliperunat voideltuun uunivuokaan. Sekoita suola ja ruokakerma ja kaada seos perunoiden päälle. Paista 225 asteessa noin 40 minuuttia.


Yhdessä annoksessa on noin 370 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti