- kuudelle (nelihenkisessä perheessä jää pari annosta vaikka seuraavalle päivälle evääksi)
- valmistusaika noin 2 h
Ainekset:
- 600 g naudanpaistia
- 1 rkl öljyä
- puoli pulloa punaviiniä
- 1 lihaliemikuutio + 0,5 l vettä
- 100 g pekonia
- 2 sipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 laakerinlehteä
- 1 tl timjamia
- 1 rkl kokonaisia maustepippureita
- 2 porkkanaa
- 1 dl hillosipuleita
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl margariinia tai voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 2 tl sokeria
- perunoita ruokalijoiden määrän mukaan
Valmistusohjeet:
Valmista lihaliemi liottamalla lihaliemikuutio 0,5 litraan kuumaa vettä.
Kuutioi naudanpaisti ja ruskista kuutiot hyvin joka puolelta öljyssä.
Laita lihat pataan ja huuhtele pannu vesitilkalla, ja lisää tilkka lihojen päälle. Kaada lihoille puoli pulloa punaviiniä ja lihaliemi. Anna hautua liedellä hiljalleen.
Pilko pekoni, porkkanat ja sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota kaikki kevyesti ja lisää pataan. Mausta laakerinlehdillä, suolalla, pippurilla ja timjamilla.
Kun pata on hautunut noin 30 min, lisää tomaattipyree ja sokeri sekä hillosipulit.
Hiero yhteen pehmeä margariini/voi ja vehnäjauhot ja suurusta pata sillä.
Anna padan hautua hiljalleen niin kauan, että lihat ovat täysin mureita. Tarkista maku.
Padan hautuessa keitä perunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti