sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Täytetyt letut

- neljälle (2 lettua/ruokailija)
- valmistusaika noin tunti

Ainekset:

Letut:
- 5 dl rasvatonta maitoa
- 2 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- margariinia tai voita paistamiseen

Täyte:

- 1 dl riisiä
- 1 sipuli
- 400g nautajauhelihaa
- 1 pussi Burrito Spice Mix -mausteseosta
- 150g juustoraastetta
- halutessasi suolaa ja mustapippurirouhetta noin 1 tl kumpaakin

Valmistusohjeet:

Aloita laittamalla riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Sen jälkeen valmista letut seuraavasti:

Kaada maito kulhoon ja vispaa sekaan kananmunat ja jauho. Lisää suola.
Anna taikinan turvota puolisen tuntia ennen paistamista. Sen jälkeen paista letut (8 kpl) margariinissa tai voissa.

Pilko sipuli ja ruskista se jauhelihan kanssa pannulla. Sekoita jauhelihan joukkoon kypsä riisi ja mausteet.

Lusikoi täytettä lettujen keskelle ja kääri letut rullalle. Aseta letturullat uunipellille leivinpaperin päälle tai isoon uunivuokaan. Ripottele kääröjen päälle juustoraastetta ja paista uunissa 175 asteessa kunnes juusto on sulanut.

Yhdessä letussa on noin 300 kcal.

Ohjeen pohjana tämä resepti, jota olen hieman muokannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti