- valmistusaika noin 1 h 15 min
Ainekset:
- 400 g tummaa makaronia
- 400 g naudanjauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 tl suolaa
- 2 tl kuivattua basilikaa
- 2 tl timjamia
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 200 g = 1 pussi keittovihanneksia (pakaste) tai herne-maissi-paprikaa
- 7 dl rasvatonta maitoa
- 2 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- margariinia tai öljyä voiteluun
Valmistusohjeet:
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kiehauta myös keittovihannekset/herne-maissi-paprika.
Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu ja lisää joukkoon jauheliha ruskistumaan. Mausta seos suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja timjamilla. Kaada jauhelihaseos, keittojuurekset ja makaronit isoon voideltuun vuokaan. Sekoita huolellisesti.
Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan makaronin, jauhelihan ja vihannesten päälle.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Tarjoa ketsupin kanssa.
Annoksessa on noin 410 kcal.
Vinkki! Jos eiliseltä aterialta jäi yli raakoja porkkanoita ja/tai lanttua, voit makaronilaatikon kypsentyessä raastaa niistä tuorelisäkkeen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti