perjantai 19. lokakuuta 2012

Makkarakastike ja perunamuusi

- neljälle
- valmistusaika noin 45 min

Ainekset (makkarakastike):

- 2-3 rkl öljyä tai margariinia
- 1 sipuli
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1 pkt (=4 kpl) makkaraa
- vettä (n. 5 dl)
- lihaliemikuutio

Valmistusohjeet:

Ruskista viipaloidut makkarat kevyesti teflonpannulla. Siirrä ne syrjään lautaselle odottamaan. Ruskista öljyssä sipuli ja sen jälkeen ruskista jauhot. Sekoita koko ajan. Lisää vesi ja sekoita (esimerkiksi vispilällä), jolloin kastikkeesta tulee sileää. Lisää makkaraviipaleet, mustapippurirouhe ja lihaliemikuutio. Jätä levylle miedolle lämmölle hautumaan ja valmista perunasose.

Ainekset (perunasose)

1. nopea vaihtoehto:
- valmista perunasose valmisjauheesta pakkauksen ohjeen mukaan

2. hieman työläämpi vaihtoehto:

- 10 kpl jauhoisia perunoita
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 2 rkl margariinia
- 1 tl suolaa

Valmistusohjeet:

Kuori ja paloittele perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Niiden kypsyttyä kaada vesi pois ja soseuta perunat. Kuumenna maito ja rasva liedellä tai mikrossa. Kaada seos perunoiden sekaan vähän kerrallaan ja vatkaa muusi kuohkeaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.


Vinkki: Jos teet muusin perunoista, aloita ruoanlaitto laittamalla ensimmäiseksi perunat kiehumaan.

Yhdessä annoksessa on noin 500 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti