maanantai 22. lokakuuta 2012

Perinteinen jauhelihakastike ja keitetyt perunat

- neljälle
- valmistusaika noin 45 min

Ainekset:

- 1 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 300-400 g jauhelihaa (sika-nautaa jos haluat rasvaisemman, nautaa jos haluat vähärasvaisen)
- n. 5 dl vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 2 tl timjamia
- 1 tl mustapippurirouhetta

- perunoita 

Valmistusohjeet:

Aloita ruoanlaitto laittamalla kuoriperunat kiehumaan. 
Ruskista sen jälkeen paistinpannulla öljyssä sipuli. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta jauheliha timjamilla ja mustapippurirouheella. Lisää sekaan vehnäjauhot ja anna niidenkin hieman ruskistua. Kaada päälle vesi (n. 5 dl mutta itse lorotan suoraan hanasta sopivan määrän) ja sekoita. Mausta vielä lihaliemikuutiolla ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lihaliemikuution ansiosta suolaa ei yleensä tarvita, mutta voit lisätä sitäkin, jos haluat.

Yhdessä annoksessa (2 perunan kanssa) on noin 300 kcal.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti