- neljälle
- valmistusaika noin tunti
Ainekset:
- 1 paketti paksua lenkkimakkaraa (esim. HK:n Sininen)
- 8 paksua viipaletta Emmental-juustoa
- 1-2 tomaattia
- 8 isoa perunaa
- öljyä
- suolaa
- rosmariinia
- paprikajauhetta
Valmistusohjeet:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne lohkoiksi. Levitä lohkot leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille (jätä pellille makkaroiden mentävä tila). Sivele lohkot öljyllä ja ripottele päälle mausteita (esim. suolaa, rosmariinia ja paprikajauhetta - toisaalta tavallinen grillimauste tai ranskanperunamaustekin sopivat - ja myös pelkkä suola riittää).
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 35-45 minuuttia.
Kun perunat ovat uunissa, poista makkarasta kuori ja tee kumpaankin makkaraan neljä syvää viiltoa. Viipaloi tomaatti ja juusto. Aseta jokaiseen viiltoon tomaatinviipale ja juustonviipale.
Kun perunat ovat olleet uunissa parikymmentä minuuttia, nosta pelti hetkeksi ulos ja aseta siihen myös makkarat. Anna olla uunissa vielä toiset 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä ja makkarat kauniin ruskeita.
Huom! Voit aivan yhtä hyvin ostaa myös pakastealtaasta valmiit lohkoperuna-ainekset ja kypsentää ne pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää siinäkin tapauksessa makkara uuniin kypsennyksen loppuvaiheessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti