- neljälle
- valmistusaika noin tunti
Ainekset:
Fetapyörykät:
- 400g jauhelihaa (nauta tai sika-nauta, kumpi tahansa sopii)
- 1 dl korppujauhoja TAI 3 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 dl vettä tai lihalientä
- 1 sipuli
- 1 muna
- 1,5 tl suolaa
- valkopippuria
- mustapippuria
- 1-3 valkosipulinkynttä
- tuoretta tai kuivattua basilikaa
- paketti haluamaasi fetajuustoa
Perunamuusi:
10 kpl jauhoisia perunoita
- 2 dl rasvatonta maitoa
- 2 rkl margariinia
- 1 tl suolaa
Valmistusohjeet:
Fetapyörykät:
Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isossa kulhossa 5-10 minuuttia. Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, muna, mausteet, jauheliha ja fetajuusto (ei lientä). Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Ota kahdella ruokalusikalla taikinasta isoja pyöryköitä ja paista ne paistinpannulla rasvassa. Annoksesta tulee noin 12 isoa pyörykkää.
Perunamuusi:
Kuori ja paloittele perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Niiden kypsyttyä kaada vesi pois ja soseuta perunat. Kuumenna maito ja rasva liedellä tai mikrossa. Kaada seos perunoiden sekaan vähän kerrallaan ja vatkaa muusi kuohkeaksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Vinkki: Jos teet muusin perunoista, aloita ruoanlaitto laittamalla ensimmäiseksi perunat kiehumaan.
Vinkki 2: Voit valmistaa perunamuusin myös muusijauheesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti