tiistai 6. marraskuuta 2012

Karjalanpaisti ja makea makaronilaatikko

- kuudelle
- valmistusaika: noin 3 tuntia (Nopeammin sujuu, jos valmistat paistin edellisenä iltana ja vain lämmität sen ruokailua varten. Yhtä hyvin voit siirtää tämän ruoan viikonloppuun, jos silloin on enemmän aikaa ruoanlaittoon.)

Karjalanpaisti:

Ainekset:

- 700g - 1kg karjalanpaistilihaa
- 2-3 tl suolaa
- 2 sipulia
- 2 porkkanaa
- 10 pippuria
- vettä


Valmistusohjeet:

Huuhtele lihat ja laita ne isoon uunivuokaan. Pilko porkkanat noin 2-3 cm pätkiksi ja lohko sipulit isoiksi lohkoiksi. Laita porkkanat, sipulit, suola ja pippurit pataan. Laske lopuksi pataan vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kypsennä 200 asteessa noin 3 tuntia. Loppuvaiheessa kannattaa peittää pata kannella tai foliolla.


Makea makaronilaatikko
(perinteinen karjalanpaistin kaveri)

Ainekset:

- 400 g makaronia
- 5 dl maitoa
- 2 munaa
- 1 tl suolaa
- 1-2 tl sokeria
- 1 tl mustapippurirouhetta
- margariinia voiteluun



Valmistusohjeet:

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele uunivuoka margariinilla. Kumoa makaronit vuokaan. Tee munamaito ja sekoita siihen myös mausteet. Kaada munamaito makaronien päälle. Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia.

Halutessasi voit lisätä laatikkoon myös yhden sipulin silputtuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti