lauantai 10. marraskuuta 2012

Porsaankyljykset ja uunibataatit maustevoilla

- neljälle
- valmistusaika noin 1 h 30 min


Ainekset:

- 4 isoa porsaankyljystä
- öljyä
- suolaa
- mustapippurirouhetta
- timjamia
- 2-3 bataattia (riippuen koosta)
- 1 sipuli

sekä maustevoihin:

- 50 g margariinia
- 1-2 rkl grillausmaustetta
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5 tl suolaa


Valmistusohjeet:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Poista kyljyksistä luu ja leikkaa lihojen reunoihin pienet viillot. Voitele kyljykset öljyllä ja ruskista ne nopeasti paistinpannulla molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kuori bataatit ja pilko ne melko isoiksi lohkoiksi. Kuori myös sipuli ja viipaloi se renkaiksi.

Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Laita ruskistetut kyljykset vuoan toiseen päätyyn ja kumoa muulle alueelle bataatit ja sipulirenkaat. Levitä pullasudin avulla bataattilohkojen ja sipulien päälle hieman öljyä. Sen jälkeen ripottele niiden pintaan suolaa, mustapippurirouhetta ja timjamia. Halutessasi voit jättää sipulin pois.

Laita uuniin 175 asteeseen ja anna kypsyä noin 40 minuuttia (sekoita bataatteja välillä ja tarkista kypsyys). Valmista sinä aikana maustevoi seuraavasti.

Pehmennä margariinia mikrossa hieman. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää 1 rkl grillimaustetta ja 0,5 tl suolaa. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää halutessasi mausteita (ja jos maustevoi kaipaa pippuria, laita ripaus valkopippurijauhetta). Aseta maustevoi tuorekelmun sisällä jääkaappiin jäähtymään ja pilko maustevoinapeiksi tarjoiluvaiheessa. Voit myös laittaa sen valmiiksi tarjoiluastiaan, josta sitä voi annostella kyljysten päälle lusikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti