tiistai 6. marraskuuta 2012

Maksalaatikko

Helppo, ruuhkavuosiaan elävän versio:

- osta kaupasta tarvittava määrä einesmaksalaatikkoa, lämmitä ja nauti

Vähän työläämpi versio:

- noin neljälle
- valmistusaika n. 1 h 40 min.

Ainekset:

- 1,5 dl puuroriisiä
- 5 dl vettä
- 0,5 tl suolaa
- 5 dl maitoa

- 1 tl suolaa
- 1 muna
- 2 rkl margariinia
- 2 sipulia
- 0,5 dl siirappia
- 0,5 tl valkopippuria
- 0,5 tl inkivääriä
- 1 tl meiramia
- 1 dl rusinoita
- 300 g jauhettua maksaa

Valmistusohjeet:

Lisää puuroriisit suolalla maustettuun kiehuvaan veteen ja keitä 10 minuuttia. Lisää maito ja hauduta riisi kypsäksi (noin 20 min).

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota silppu kevyesti margariinissa. lisää riisien joukkoon kaikki muut aineet. Sekoita tasaiseksi, vellimäisen löysäksi seokseksi. Kaada voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa reilu tunti.

(Ohje on poimittu Marttojen Penninvenyttäjän keittokirjasta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti