torstai 15. marraskuuta 2012

Broileri-juurespata

- neljälle
- valmistusaika noin 2 h


Ainekset:

- 4-5 broilerin koipipalaa
- 4 porkkanaa
- pala lanttua
- 5 perunaa
- 2 sipulia
- 1-2 dl vettä
- 1 tl valkopippurijauhetta
- 1 tl basilikaa
- öljyä voiteluun



Valmistusohjeet:

Leikkaa broilerin koipipalat kahteen osaan. Kuori ja paloittele juurekset suurehkoiksi paloiksi, perunat ja sipulit lohkoiksi. Lado ne voideltuun uunivuokaan kerroksittain broilerinpalojen kanssa. Kaada vesi päälle. Ripottele joukkoon mausteet. Kypsennä kannen alla uunissa 200 asteesa noin 1h30 min.


Ohje on napattu Marttojen "Penninvenyttäjän keittokirjasta" - suosittelen muutenkin tutustumaan lämpimästi!

 * * * * *

Tämä oli viikon 5 viimeinen ohje. Toivottavasti ruokakierros on ollut miellyttävä. Voit vapaasti vaihdella ruokia päivästä toiseen. Itsekin teen usein niin, että jätän eniten aikaa vievät ruoat viikonlopulle ja arkena kokkaan nopeampia ruokia. Valmis ruokalista on kuitenkin helpottanut arjen ruokalujen järjestämistä merkittävästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti