- neljälle
- valmistusaika riippuu siitä, teetkö lihapullat itse vai käytätkö eineksiä
Tämän ruoan voi hyvin valmistaa eineksistäkin. Itse käytän niitä säännöllisesti ja häpeilemättä. Toisinaan juuri viikonloppuisin voi olla niin paljon tekemistä ja menoja, että nopeasti lämmitettävä ruoka on helpotus koko perheelle. Lihapullat on toki helppo valmistaa itsekin, ja ne ovat yleensä einespyöryköitä maukkaampia. Lihapullien lisäksi voit samalla pellillä lämmittää halutessasi myös muutaman pilkotun nakin.
Ainekset:
- 1 pussi ranskanperunoita pakastealtaasta (n. 500 g.)
- 1 paketti eineslihapullia (n. 400 g)
(- 1 paketti nakkeja) (n. 10 kpl)
Tai ainekset lihapullataikinaan:
- 400g jauhelihaa (nauta tai sika-nauta, kumpi tahansa sopii)
- 1 dl korppujauhoja TAI 3 viipaletta vaaleaa leipää
- 2 dl vettä tai lihalientä
- 1 sipuli
- 1 muna
- 1,5 tl suolaa
- valkopippuria
- mustapippuria
(1-3 valkosipulinkynttä)
Valmistusohjeet:
Lihapullat:
Anna korppujauhojen tai leivän turvota nesteessä isossa kulhossa 5-10 minuuttia. Lisää kulhoon hienonnettu sipuli, muna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Jaa lihapullataikina kahteen osaan ja muodosta niistä tangot. Jaa kumpikin tanko noin 10-12 pyörykäksi. Kypsennä joko paistamalla paistinpannulla rasvassa.
Voit myös kypsentää pyörykät uunissa 225 asteessa 15-20 minuuttia. Se onnistuu samalla pellillä ranskalaisten (ja nakkien) kanssa. Kannattaa laittaa pyörykät pellin siihen päätyyn, jonka laitat syvemmälle uuniin.
Jos valmistat eineksistä:
Kumoa ranskalaiset ja lihapullat (sekä nakit) leivinpaperilla vuoratulle syvälle uuninpellille. Kypsennä uunissa ranskanperunapakkauksen ohjeen mukaan.
Halutessasi voit maustaa ranskalaiset ranskanperunamausteella.
Tarjoa runsaan vihersalaatin kera.
HUOM! Tätä lihapullataikinaa voit käyttää yhtä hyvin myös lihamurekkeen tai jauhelihapihvien valmistukseen. Pihvejä voit valmistaa muotoilemalla takikinasta kahdeksan pihviä, jotka paistat pannulla tai uunissa leivinpaperilla 225 asteessa 15-20 minuuttia. Mureketta tehdessäsi muotoile taikina kostutetuin käsin tangoksi uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.
Tavoitteenani on tehdä oman perheeni arkiruokailu mahdollisimman helpoksi. Avuksi kehitin tämän viiden viikon kiertävän ruokalistan. Blogista löydät kiertävän listan lisäksi helposti kaikkien listalla olevien ruokien valmistusohjeet sekä viikoittaiset ostoslistat, joihin on kirjattu kullakin viikolla ruokiin tarvittavat raaka-aineet. Päälinjana on helppo ja maukas kotiruoka kiireiselle perheelle. Perheessä on kala-allergiaa, siksi kalaruoat puuttuvat.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti